Sådan laver du en indholdsfortegnelse i Word

Lav en indholdsfortegnelse i Word

I dette indlæg guider vi dig igennem hvordan du lavet en Indholdsfortegnelse i Word. Tilslut i indlægget kan du downloade Word filen der vises i skørmbillederne, eller du kan se vores video guide til hvordan du laver en indholdsfortegnelse.

Guide til indsæt indholdsfortegnelse i Word

I dokumenter med mange sider kan det være til stor hjælp for læseren at kunne finde hurtigt frem til bestemte afsnit ved at slå op i en indholdsfortegnelse.

Heldigvis er det nemt at få Word til at lave indholdsfortegnelsen til dig. Du skal blot sørge for at formatere de overskrifter, der skal indgå i indholdsfortegnelse med Typografierne Overskrift 1, Overskrift 2 eller Overskrift 3.

Typografierne finder du i Båndet på fanen Hjem

Herunder viser jeg et eksempel:

Som så mange andre har jeg et eksemplar af Grundloven liggende i et Word-dokument på min pc. Det er et langt dokument, men gudskelov er det delt op i kapitler.

Som udgangspunkt er min Grundlov slet ikke formateret, (alle steder er Typografien Normal valgt), så jeg starter med at formatere:

Jeg stiller min markør i overskriften Danmarks riges Grundlov og klikker i Båndet på Typografien Overskrift 1

Derefter hopper jeg til Kapitel I, som jeg formaterer med Overskrift 2. Jeg fortsætter med kapitlerne, som alle skal formateres med Overskrift 2:

Når alle kapitlerne er formaterede, hopper jeg op til toppen af dokumentet, hvor jeg taster ENTER 2 gange for at give plads til indholdsfortegnelsen.

Nu flytter jeg markøren til toppen igen, på Båndet vælger jeg fanen Referencer, her klikker jeg på den første knap fra venstre: Indholdsfortegnelse og vælger derefter Automatisk Tabel 1:

Indholdsfortegnelsen befinder sig nu som det første, læseren ser:

Opdatere en Indholdsfortegnelse.

Efter nærmere eftersyn ser jeg, at Indholdsfortegnelsen mangler Kapitel IIIV. Det må være fordi jeg ikke har formateret Kapitel IIIV, så jeg skynder mig at finde kapitlet og formatere det med Typografien Overskrift 2.

Men selvom jeg har gjort det, bliver det ikke vist i Indholdsfortegnelsen, den skal nemlig Opdateres for at ændringerne bliver synlige:

Jeg klikker et tilfældigt sted i Indholdsfortegnelsen, så den bliver grå:

Der kommer også en knap over Indholdsfortegnelsen, der hedder Opdater tabel…, den klikker på, hvilket fremkalder følgende dialogboks:

Jeg vælger Opdater alt, og klikker OK. Nu er Kapitel IIIV også med 😊

Hvis din rapport bliver større eller mindre, så vil sidetallene altid afspejle de sider som den enkelte overskrift er på, dermed skal du ikke lave manuelle opdateringer, og selv huske hvilke sider de enkelte overskrifter står på, det sker helt af sig selv.

Er du klar på at vide mere om Word, så tag et kig på vores Word kursus udvalg.
I forhold til rapporter mv. kan der være behov for at at f.eks. de fire første sider i dokumentet ikke fremgår som side 1,2 osv. men at det i stedet for er den side hvor kapitel 1 er på, der vises som side 1 i indholdsfortegnelsen, det kan du gøre ved hjælpe af formatering af sidetallene hvilket du kan læse om i vores indlæg om Sidetal i Word

Hvis du selv vil prøve, kan du downloade Danmarks riges Grundlov ved at klikke på linket her Danmarks Riges Grundlov

God fornøjelse

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video