Hvad er Microsoft OneDrive?

pointing-on-laptop

Hvad får du ud af Microsoft OneDrive?

Hvad er OneDrive spørger mange sig selv om, her forklarer vi dig om hvad OneDrive er for en størrelse.

OneDrive er et sted, hvor du kan gemme dine filer og data. Men det er ikke et sted, som du kender fra tidligere – som for eksempel en diskette – eller en harddisk – eller et fællesdrev… Det er et sted, ”i skyen”, hvor du kan gemme dine filer… Udtrykket ”i skyen” betyder egentligt bare ”på Internettet.

Det vil sige, at du gemmer dine filer på Internettet – eller mere præcist; i et af de datacentre, Microsoft har, rundt omkring i Europa, bl.a. i Tyskland, i Irland og i Norge.

Adgang til dine OneDrive filer overalt

Når du gemmer filen på Internettet – eller ”i skyen”, som flere og flere kalder det – betyder det at du har adgang til dine filer uanset hvor, i verden du måtte befinde dig – og uanset hvilken computer, tablet eller smartphone, du bruger – bare det er en enhed, som har forbindelse til Internettet.

Sikkerheden i OneDrive

Microsoft garanterer at dine data er sikre – dog skal det bemærkes, at OneDrive IKKE er en backup af dine data… – men det betyder til gengæld at Microsoft overholder EU’s krav til datasikkerhed.

Microsoft overholder kravene til datasikkerhed i henhold til ISO 27 701 og det betyder igen, at personfølsomme data gerne må gemmes i OneDrive og man overholder stadig retningslinjerne for, og kravene til GDPR. Det kan dog være at din virksomhed har andre krav til lagring af personfølsomme data, som du så skal følge.

Opret filer og gem dine filer i OneDrive

Du kan oprette nye filer i OneDrive. Når du arbejder med filer, i OneDrive, sørger OneDrive automatisk for at gemme ændringer. OneDrive gemmer også automatisk tidligere versioner af dine filer, så du altid kan gå – som standard – op til 300 versioner tilbage i en fil, hvis der er sket noget i filen, som ikke skulle være sket.

Endelig kan du synkronisere OneDrive med pc, så du kan arbejde med filerne fuldstændigt som du er vant til i stifinderen – fordelen er så, at filerne rent fysisk befinder sig i OneDrive

Del dine filer i OneDrive fra din browser

Udover at du, med OneDrive, selv har nem adgang til dine filer, kan du også let dele filer og mapper med kollegaer og eksterne personer med ganske få klik med musen.

OneDrive er ikke en backup

OneDrive er, som nævnt, ikke en backup af dine data, men hvis du sletter en fil, har du som standard 3 måneder til at fortryde ved at du, eller din administrator gendanner filen fra OneDrive – du har selv 30 dage til at fortryde – derefter har din administrator yderligere 64 dage.

Der findes en række 3. parts backup produkter på markedet som kan tilknyttes som backup, hvilket jeg på det kraftigste vil anbefale dig at gøre.

Vil du vide noget om de andre værktøjer?

På vores blog kan du finde indlæg om Teams og hvordan du anskaffer dig Microsoft 365 ganske gratis. Samt naturligvis en masse om Excel, Word og de andre programmer.

Bliv bedre til OneDrive og Microsoft 365

Vil du lære mere om Microsoft 365, OneDrive eller nogle af de andre værktøjer og have tingene forklaret af en af vores specialister, så har vi forskellige muligheder til dig:

  • Microsoft 365  hos jer eller hos os – kurserne afholdes med fysisk fremøde.
  • OneDrive kursus hos jer eller hos os – kurserne afholdes med fysisk fremøde.
  • E-learning – Du kan tage et kursus som et Video kursus (E-learning) . Kurserne kan tages, når det passer dig. Kurserne er lavet af vores egne instruktører og indeholder videolektioner med tilhørende øvelser. Har du spørgsmål undervejs, kan du altid ringe eller skrive til os.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få gode tips og tricks til, hvordan du kan optimere din brug af OneDrive og Microsoft 365. Du finder et link nederst på siden.

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil et tilbud på et solo kursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et solokursus til dig (og evt. 1 kollega).

Bestil et tilbud på et firmakursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et firmakursus for 3-12 personer fra din arbejdsplads.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video