Hvad er Microsoft Teams?

Microsoft Teams er stedet hvor du let og elegant kan samarbejde med dine kollegaer og eksterne samarbejdspartnere. Kort sagt er det stedet hvor du og dit Team samarbejder om dokumenter, møder samt styrer opgaver mv.

Du får mange fordele med Microsoft Teams, programmet er er en del af Microsoft 365, og dermed er det naturligvis skybaseret hvilket betyder at du kan bruge det på PC, MAC, iOS samt Android. Dermed kan du let forbinde dig med de kollegaer og eller samarbejdspartnere også når Hvad er teams på farten.

Du tilgår programmet fra din browser eller du kan hente appen inde på din Microsoft 365 konto til brug på PC, MAC og mobile enheder.

Microsoft satser stort på dette program, hvilket ses i den udmelding der er kommet om at Microsoft Teams fremadrettet er kommunikationsplatformen i stedet for Skype For Business, og der bliver udviklet konstant på programmet.

Microsoft Teams fordre samarbejde og “formindsker” i ordets forstand afstanden mellem kollegaer og samarbejdspartnere.

Hvad kan du i Microsoft Teams?

Mulighederne er mange, herunder lister jeg det væsenstlige

 • Oprette Teams til samarbejde,
  • Lave kanaler til at strukturere områderne i teamet
  • Kommunikere i teamet, så alt er samlet her
  • I Teams kan du tilføje relevante eksterne programmer
  • Samarbejde omkring filer, og “diskutere” omkring filen et sted
 • Oprette og deltage i møder med eksterne og interne
 • Foretage opkald i teams, og med en teleaftale kan du få alt din telefoni via Teams
 • Du kan chatte med dine kollegaer, chat vil være kommunikation der ikke er en del af et team.
 • Tilføje Planner til mindre opgavestyring

Hvorfor bruge Microsoft Teams?

Det korte svar er, at det skal du bare!

Det lidt længere svar er, at du kan spare meget tid ved at du og din virksomhed selvfølgelig bruger Teams til jeres interne kommunikation og samarbejde. Drop mails når der skal kommunikeres internt, 95% af interne mails kan efter min bedste overbevisning klares ved hjælp af Chat til de korte beskeder og ellers at lave indlæg i de teams som du er medlem af.

Teams kan rumme de fleste programmer, der udvikles 3. parts programmer i stor stil, hvilket betyder at du stort set kan arbejde fra et og samme skærmbillede når dine favorit programmer kan tilgås herfra.

Af programmer/apps der kan tilknyttes kan nævnes Power Bi, Dynamics 365, Planner, samt Bots som er en form for intelligente chats. Herunder kan du se nogle af de apps der kan tilføjes:

Microsoft Teams Apps

 

Hvad bruges kanaler til i Teams?

Selve programmet dækker over underprogrammer som Chat, Kalender/Møder samt Teams mv. Teams er stedet hvor du kan samarbejde med dine projekt eller arbejds grupper.

I Teamet kan du have kanaler, som vi måske bedre kan betegne som forskellige emner som berører teamet. Det betyder at du har styr på dine emner i kalanlerne, og det er her samtaler, fildelinger omkring det pågældende sker.

Som udgangspunkt har alle medlemmer af et Team adgang til alle kanaler, men det er muligt at oprette en “privat kanal” som kun udvalgte team medlemmer har adgang til.

Som du kan se, består programmet af forskellige dele, forretningsbeskeder, interne og eksterne opkald, videomøder og fildeling. Virksomheder i alle størrelser kan bruge programmet blot de har et abonnement på Microsoft 365. Skal I hjælpes på vejen og have sparring og rådgivning om hvordan i bedst får glæde af Teams i din virksomhed, så overvej vores Microsoft Teams kursus