Gratis Excel

Guide: Sådan får du adgang til gratis Excel

Excel er for mange et helt nødvendigt program. Det bruges overalt, både på uddannelser og på arbejdspladser, hvor det blandt andet bruges til at administrere data. Desværre kan Microsoft Office Excel være lidt en dyr fornøjelse.

Heldigvis er det muligt at få adgang til et gratis Excel-program. I denne artikel vil vi gennemgå to muligheder for gratis Microsoft Office Excel, så du selv kan beslutte dig for, hvilken metode der passer bedst til dine behov.

Metode 1: Få hele Microsoft Office-pakken gratis i 30 dage

Download Excel gratis på dansk med denne metode. Hvis du skal bruge Excel til f.eks. et skoleprojekt eller bare skal have adgang til Excel i et par uger for at bearbejde noget data, er denne metode glimrende. Hvis du derimod skal bruge Excel i længere tid, skal du benytte dig af metode 2, som vi kigger på lidt senere.

Sådan gør du

Hvis du tilmelder dig abonnementet Microsoft 365, får du en 30 dages gratis prøveperiode. På den måde får du mulighed for gratis download af Excel på dansk.

Hvis du ikke skal bruge Excel i mere end 30 dage, kan det altså sagtens betale sig at tilmelde sig Excel 365 og så bare benytte Microsofts software i prøveperioden. Så får du gratis adgang til hele Officepakkens programmer helt uden begrænsninger. Det vil altså sige, at du også får adgang til alle Excels skabeloner samt til Word, PowerPoint og meget andet. Du kan også få adgang til Excel til Mac gratis og Excel til IPad gratis.

Du skal selvfølgelig huske at framelde dig Excel 365, inden de 30 dage er gået. Ellers skal du betale penge for at benytte dig af Microsofts Officepakke. Det kan selvfølgelig sagtens være, at du til den tid slet ikke kan undvære Officepakken og derfor ikke har noget imod at betale.

Hvis du er interesseret i gratis brug af Excel uden at skulle være begrænset af en prøveperiode, er metode 2 nok mere for dig.

Metode 2: Få adgang til Excel online gratis

Microsoft Office-pakkens Excel er et af de populæreste programmer til databehandling, og heldigvis for dig er der blevet udviklet en gratis version, som du kan bruge online. Ved at tilgå det online kan du altså få et helt gratis Excel-regneark, og det samme gælder faktisk for mange af de andre populære Microsoft-programmer. Den eneste forskel er, at det gratis regneark ikke er installeret på din computer, men at du derimod arbejder med online Excel. Du behøver ikke bruge Google for at finde mere information, du kan læse meget mere samt få adgang til den gratis version online på Microsofts hjemmeside.

Der er en række fordele og ulemper ved denne metode, som vi vil kigge lidt nærmere på her.

Fordele

Der er to store fordele ved online Excel. Den ene er, at det er fuldstændig gratis. Du får adgang til et helt gratis regneark og regnskabs program til Excel.

Den anden fordel er, at pakkens programmer alle ligger online. På den måde kan du meget nemmere dele en fil med venner, kollegaer eller din arbejdsgiver. Faktisk er pakken tiltænkt samarbejde og deling af information og dokumenter.

Derudover medfører de internetbaserede programmer også, at dine dokumenter ikke er gemt på din computer, men på en konto online. Det vil sige, at du altid kan få adgang til enhver fil gennem din Microsoft-konto, uanset om du arbejder fra din egen eller en anden computer. Hvis din pc går i stykker, er det derfor muligt at få adgang til alle dine filer fra en andens computer.

Ulemper

Ligesom der er to fordele ved Excel Online, er der også to ulemper. Den gratis Office-online-pakke har ikke helt så mange funktioner som Officepakken, du køber og downloader på din computer. Du kan altså ikke bruge Excel-skabeloner i helt det samme omfang, og du kan ikke bruge Word, Excel eller PowerPoint på helt samme måde, som hvis du købte den fulde Officepakke.

En anden ulempe er selvfølgelig den, at du med den gratis onlinepakke er begrænset i adgangen, idet du kun kan bruge dine programmer, hvis du har internetadgang.

Bliv endnu bedre til Excel

I denne artikel har vi givet dig en god og grundig gennemgang af, hvordan du på to måder kan få adgang til gratis Excel. Hvis du gerne vil lære meget mere om, hvordan du kan bruge Excel, anbefaler vi, at du tilmelder dig vores Excel-kursus.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du kan få tips, tricks og gode ideer til, hvordan du kan optimere din brug af Excel og Office pakken.

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video