CV skabelon i Word: Få guiden til gratis CV template i Word her!

Guide: Sådan bruger du CV-skabeloner i Word

Står du og skal lave et CV, men er du i tvivl om, hvor du skal starte og slutte? Tag udgangspunkt i en CV-skabelon i Word. Det er en rigtig god start, hvor du gør det nemt for dig selv at indtaste de nødvendige oplysninger og gør det personligt.

Men hvordan bruger du CV-skabeloner i Word? Det viser vi dig her i indlægget. Vi guider dig igennem fra start til slut, således du ender med et CV, der tager kegler i din jobsøgning. Læs med her, og få det fulde overblik over, hvordan du bruger CV-templates i Word.

Hent vores CV skabelon

Vi har lavet en færdig CV skabelon til dig, som du kan downloade.
CV'et er let at udfylde, samt meget let at ændre på, hvis du ønsker at ændre på farver mv.
Skulle du være i tvivl om hvordan du bruger den, følger der en lille video guide med, som visuelt forklarer dig hvordan du ændre på CV'ets udseende

 
Hent Gratis CV skabelon

Send download link to:

Step 1: Find udvalget af CV-skabeloner i Word

Knappen NY

Det første, du gør, er at starte Word. Du vil typisk blive mødt af startsiden, men i stedet for at vælge et tomt dokument, som du måske er vant til, trykker du på knappen ”Ny”, som du finder i venstre side under ”Startside”.

Du bliver nu mødt af flere forskellige skabeloner, som inkluderer alt fra kalendere, følgesedler og CV’er. For at få et samlet overblik over de tilgængelige CV-skabeloner, kan du benytte søgefeltet. Indtast ”CV”, og du får vist alle CV-skabeloner i Word. De er alle sammen gratis, så der er frit valg på alle hylder.

Søg efter CV

Step 2: Vælg den bedste CV-skabelon i Word

Nu skal du beslutte dig for, hvilken CV-template i Word du ønsker at benytte. De vil hver især have forskellige opsætninger og design. Du behøver dog ikke forholde dig til farven. Det kan du sagtens ændre på et senere tidspunkt, hvis du for eksempel ikke lige er til rød eller blå.

Og hvordan vælger du så den rigtige skabelon? Du skal vurdere efter, hvad der giver mening i forhold til din branche, og hvordan du gerne vil præsentere dig selv og dine færdigheder i dit CV. Nogle foretrækker et moderne CV, mens andre er mere til et traditionelt design. Det vil derfor være meget personligt, hvilket CV-design der er det optimale for den enkelte.

Kronologisk eller kompetence-CV?

Når du skal vælge den rette skabelon, skal du beslutte, om det skal være et kronologisk eller et kompetence-CV. Ved førstnævnte lister du din erfaring og dine færdigheder i kronologisk rækkefølge. Det skal dog være i omvendt kronologisk rækkefølge. Kigger vi for eksempel på uddannelser, lister du den uddannelse, du sidst har færdiggjort først og så fremdeles.

Det kan for eksempel være:

  • Kandidat
  • Bachelor
  • Gymnasie
  • Folkeskole

Du præsenterer altså din nyeste erfaring eller uddannelse først med den omvendte kronologiske CV-struktur.

Ved kompetence-CV’et benytter du et format, hvor du har fokus på dine kompetencer og færdigheder og ikke så meget i forhold til, hvor og hvornår du har fået dem. Det er især relevant for dig, som er nyuddannet og måske ikke har så meget erfaring endnu.

Alternativt kan det også være en fordel for dig, der har været i den samme virksomhed i mange år, og dermed ikke kan skrive så mange stillinger på, selvom du har bagagen fyldt med erfaring og færdigheder.

Du kan bladre og klikke på de forskellige layouts. Når du har fundet det layout, du ønsker at benytte til dit CV, klikker du på “Opret”. Du vil nu downloade skabelonen, og den vil åbne få sekunder efter.

Opret CV

Step 3: Gør skabelonen til et personligt og professionelt CV

Nu skal du i gang med at udfylde de mange felter i CV-skabelonen i Word. Det smarte ved en CV-skabelon i Word er, at du bliver guidet igennem, hvilke oplysninger du skal tilføje. Det er derfor nemt at gå til.

Råt CV - Top

Inden du kommer for godt i gang med at skrive dit CV, skal du beslutte, om du vil skrive på engelsk eller dansk. Det afhænger ofte af branchen og kan også variere fra stilling til stilling. Er stillingsopslaget på engelsk, er en god rettesnor også at skrive CV’et på engelsk.

Derudover er der typisk skrevet kommentarer til, hvordan du ændrer billedet, således det bliver dit billede, der bliver vist i skabelonen – hvis altså det er en skabelon med et billede i.

Skift BilledeAlternativt kan du klikke med højre museknap på det billede, du ønsker at udskifte. Vælg ”Skift billede”, hvorefter du trykker på ”Fra en fil…”. Nu skal du blot finde filen med dit billede på din computer og trykke ”Indsæt”, hvorefter billedet bliver skiftet ud.

 

 

 

 

Nu er din skabelon omdannet til et CV, der præsenterer dig og dine færdigheder.

Udfyldt CV - Top
Udfyldt CV

Når du har læst det igennem og finjusteret det, er du klar til at gemme det. Du kan med fordel gemme det både som PDF og Word-fil.

For at gemme trykker du på fanen Filer i øverste venstre hjørne, kliker på “Gem som” i menuen og klikker på “Denne computer” (eller et andet sted, du vil gemme dit CV).

Gem som pdf

Du kan nu indtaste filnavn og vælge, hvilken filtype CV’et skal gemmes som, i drop down-menuen – det er blandt andet her, du finder PDF-filtypen. Nu skal du bare finde en mappe, hvori den skal gemmes, og så er du klar til at søge job, når du har fået ansøgningen på plads også.

Vil du mestre Word og skrive et skarpt og rammende CV ved hjælp af skabeloner til CV i Word? Tilmeld dig et af vores Word-kurser her.

FAQ om CV

Hvad står CV for?

CV står for curriculum vitae.

Hvad er et CV?

Et CV, eller curriculum vitae, er en oversigt over, hvilke erhvervserfaringer, uddannelser og andre kvalifikationer du har opnået gennem tiden. Det vedlægges ofte en ansøgning, når du søger job.

Hvordan ser et CV ud?

Et CV skal fungere som en overskuelig oversigt. Det er derfor ofte opdelt i punkter og underpunkter, hvor man blandt andet inddeler efter uddannelse, erfaring, kvalifikationer og lignende. Derudover er der ofte også en profiltekst og selvfølgelig dine kontaktoplysninger. De fleste CV’er er også udstyret med et billede af ansøgeren.

Hvordan laver man et CV?

Det nemmeste er at tage udgangspunkt i en CV-skabelon i Word eller andre programmer. Med en skabelon til CV’et skal du kun udfylde oplysningerne og eventuelt ændre billedet. Tag udgangspunkt i dine uddannelser, erhvervserfaring og øvrige kompetencer, og beskriv dem i CV’et på en kort og præcis måde.

Hvad skal et CV indeholde?

Et CV skal ikke indeholde hele din livshistorie. Inkludér de ting, der er relevante for den enkelte stilling. Benytter du et kronologisk CV, skal du inkludere navn, kontaktoplysninger, uddannelse, erhvervserfaring, kvalifikationer og en profiltekst som minimum. Der kan dog være andre ting, der også er relevante at inkludere alt afhængigt af branche.

Hvordan skriver man et godt CV?

Et godt CV tager udgangspunkt i dine færdigheder. Derudover er det særligt tilpasset til den enkelte stilling. Det sikrer nemlig, at du udelukkende får det med, som rent faktisk er relevant for den pågældende stilling. Derudover skal du gøre det nemt og overskueligt for læseren at komme igennem CV’et. Hold det derfor kort og præcist.

Hvor langt må et CV være?

Længden af CV’et afhænger af, hvor meget erfaring du har. Jo mere erfaring, jo længere vil CV’et helt naturligt blive. Gå dog efter, at CV’et ikke bliver længere end 3-4 sider. Har du mindre erfaring, er 1-2 sider ganske passende. Bliver CV’et for langt, bliver det hele ikke læst, og chancen for at blive kaldt til samtale falder drastisk.

Hvad er forskellen på CV og ansøgning?

I et CV præsenterer du overordnet dine uddannelser, erhvervserfaring og kvalifikationer. Der kan være nogle få justeringer fra stillingsopslag til stillingsopslag, men meget vil gå igen.

Ansøgningen er den tekst, hvor du virkelig skal sælge dig selv som den oplagte kandidat til jobbet. Det er her, hvor du præsenterer, hvad du kan bidrage med i den pågældende stilling. En ansøgning bliver derfor i langt højere grad skrevet fra bunden til hvert stillingsopslag.

Hvordan skriver man et CV som ung?

Skal du søge et job som ungarbejder, er det ofte begrænset, hvad du har af erfaring. Her kan du med fordel fokusere mere på dine kompetencer og personlige egenskaber. Er du meget ansvarlig, serviceminded eller lignende, så fokuser på det.

Derudover skal du huske, at al form for erfaring tæller. Har du for eksempel gået tur med naboens hund, været frivillig i den lokale idrætsforening eller lignende, er det gode ting at nævne i dit CV.

Vil du blive bedre til at bruge Microsoft Office-pakken mere effektivt?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så får du tips og tricks til, hvordan du bruger Word og de andre programmer i Office-pakken mere effektivt.

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video