Lønseddel skabelon Excel: Nem guide til lønseddel skabelon 2020

Guide: Sådan bruger du en lønseddel-skabelon i Excel

Har du medarbejdere, du skal udbetale løn til, er der også krav om, at de modtager en lønseddel. Det er dit ansvar som arbejdsgiver. Der er nogle krav til, hvad en lønseddel som minimum skal indeholde oplysninger om. Det kan derfor være en fordel at benytte sig af en lønseddel-skabelon i Excel.

Men hvad skal den lige indeholde, og hvordan bruger du den? Vi har løsningen her. Vi har nemlig udarbejdet en lønseddel-skabelon i Excel, som du kan hente helt gratis. Find skabelonen her på siden, og bliv guidet igennem, hvordan du skal bruge den.

Gratis lønseddel-skabelon i Excel-regneark – vi har gjort det hårde arbejde

Lad os starte med det bedste af det hele. Det er selvfølgelig vores gratis lønseddel-skabelon i Excel, som ligger klar til dig. Vi har gjort det hårde arbejde og sørget for alle de nødvendige felter, du skal have med på lønsedlen.

Download din gratis lønseddel-skabelon i Excel her (link til skabelon)

Sådan bruger du vores lønseddel-skabelon i Excel

Når du har downloadet vores skabelon til lønsedler i Excel, er du ikke langt fra at kunne komme i gang med at bruge den. Du skal blot lave nogle få justeringer, og så er du i gang.

Der er mulighed for at lave justeringer flere steder. Der er dog nogle oplysninger, der skal være på en lønseddel.

En lønseddel skal som minimum indeholde oplysninger om:

 • Medarbejderen
  • Fulde navn
  •  CPR-nummer
  • Adresse
 •  Virksomheden
  •   Virksomhedsnavn
  •  CVR-nummer
  •  Adresse
 • Lønperioden (typisk en måned)
 • Løn for den pågældende periode
 •  A-skat og AM-bidrag, der bliver trukket fra nettolønnen.

Ovenstående er minimumskravene. Der er dog mange, der vælger at tilføje flere punkter. Det kan for eksempel være medarbejderens stilling og ansættelsesvilkår og -forhold, der har en indflydelse på lønsedlen.

Det kan blandt andet være, at der skal tilføjes en eller flere af nedenstående punkter:

 • Ferieregnskab
 • Fradrag
 • Pensionsbidrag
 • ATP
 • Trækprocent
 • Udbetalingsdato for lønnen
 • Bruttoløn
 • Løntillæg eller andre goder (for eksempel fri bil, fri telefon, frokostordning etc.)
 • Refusion af udlæg.

Tilpas skabelonen til din virksomhed

Når du skal i gang med at tilpasse lønsedlen, er det en fordel at tilpasse den efter din virksomhed først. Der vil nemlig være oplysninger, der ikke sådan lige ændrer sig fra gang til gang.

Det er altså virksomhedsnavn, CVR-nummer og adresse, du skal have tilpasset. Når du har gjort det, er det en fordel at gemme denne version som en skabelon for sig, som du altid kan gå tilbage til, hvis du for eksempel får nye medarbejdere.

Tilpas skabelonen til dine medarbejdere

I nogle tilfælde kan det være en fordel at lave en decideret skabelon af lønsedlen i Excel til hver medarbejder. På den måde skal du kun ændre nogle få ting hver måned i den enkelte lønseddel til den enkelte medarbejder.

Her skal du først og fremmest have udfyldt de nødvendige personoplysninger. Derudover er der løn og andre relevante punkter, der skal udfyldes. Det kan for eksempel være, at du har en medarbejder, der har fri telefon, som skal registreres på lønsedlen.

Det er altså de faste forhold, du registrerer på lønseddel-skabelonen i Excel for den pågældende medarbejder. Er vedkommende timelønnet, kan det i stedet være en fordel ikke at skrive lønnen, da den netop vil være forskellig fra måned til måned.

Fordelene ved at benytte en skabelon til lønsedler i Excel

Der er mange fordele ved at benytte en skabelon i Excel. Med vores gratis lønseddel-skabelon i Excel-regnearket sparer du en masse administrationstid, da meget af forarbejdet allerede er lavet for dig.

Derudover er der formler direkte i Excel, der regner diverse tal ud for dig. Det kan for eksempel være, hvor meget der skal betales i A-skat, og hvor meget medarbejderen får udbetalt. Du gør det derfor betydeligt nemmere for dig selv at håndtere lønsedlerne, når du benytter en tilpasset skabelon.

Få styr på Excel-skabeloner én gang for alle

En template er altid et godt sted at starte, når du skal bruge Excel til noget. Vil du have helt styr på, hvordan du bruger den og tilpasser den til din virksomhed? I så fald er et Excel-kursus noget for dig.

Vi har flere forskellige kurser at vælge imellem, hvor der både er noget til nybegynderen og den øvede. Du kan derfor sagtens finde et kursus, hvor du kan få hjælp til at lave lønseddel-skabeloner i Excel. Se alle vores Excel-kurser her.

Vil du have flere tips og tricks til Excel? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du får tips til, hvordan du kan bruge Excel og de andre programmer i Microsoft Office-pakken.

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video