Konverter Word til PDF/Convert Word to PDF – Video og guide

GUIDE: KONVERTER FRA WORD TIL PDF

Skal du lave et Microsoft Word-dokument om til PDF? Men er du lidt i tvivl om, hvordan du gør? Måske har du søgt online på Word to PDF og er kun blevet endnu mere forvirret? Hvis du kan nikke genkendende til det, kan vi berolige dig med, at du ikke er den eneste, der har søgt svar online og spurgt sig selv: Hvordan laver man Word om til PDF?

 

Her vil vi guide dig til, hvordan du konverterer et Word-dokument til PDF. Derudover guider vi dig til, hvordan du nemmere kan finde rundt i en PDF-fil ved hjælp af bogmærker.

Vi vil også besvare spørgsmålet: Hvordan konverterer man PDF-filer til Word? Processen i at konvertere PDF-filer til Word er nemlig ekstrem enkel. Lad os i første omgang forklare, hvorfor det kan være en god ide at konvertere en Word-fil til PDF.

 

Tre gode grunde til at konvertere dit Word-dokument til PDF

 

Der er tre gode grunde til at konvertere en Word-fil til PDF:

  1. Du sikrer, at din opsætning ikke ændrer sig.
  2. Din fil fylder mindre i PDF.
  3. Din modtager kan ikke ændre dokumentet.

 

PDF står for Portable Document Format og er et filformat, der tillader, at dokumenter kan tilgås, uanset hvilket styresystem din computer har. En PDF-fil er en fil, der altid vil se ud på samme måde, uanset om du åbner den på en PC, et Android device, eller et Apple produkt.

 

Derudover har PDF-filer også den fordel, at de fylder mindre end et Word-dokument. En meget stor Word-fil, hvor der også er billeder, fylder meget på din computer, og derfor er det en god ide at konvertere din Word-fil til PDF.

 

En sidste årsag til, at du skal gemme dit Word-dokument som PDF, er, at modtageren ikke kan ændre i en PDF-tekst. Hvis du f.eks. skal sende en færdigskrevet tekst, er det en fordel at sende det i PDF-format. Så er du sikker på, at din modtager kan tilgå din tekst uden problemer og ikke kan redigere i dokumentet.

 

Guide til at konvertere Word til PDF

 

Nu har du fået en introduktion til, hvorfor det er en fordel at konvertere et Word-dokument til PDF-format. Nu vil vi forklare, hvordan du rent faktisk konverterer dit Word-dokument til PDF.

 

Hvordan laver jeg Word om til PDF?

I videoen i toppen af denne artikel viser Jesper, hvordan du nemt konverterer dit Microsoft Word-dokument til PDF-format. Hvis du ikke fik alle detaljer med, kan du læse dem her.

 

  1. Når du er i dit Word-dokument, klikker du på “Filer” oppe i venstre hjørne.
  2. Vælg da “Gem som”.
  3. Vælg, hvor din PDF skal ligge på computeren, og definer dit “Filnavn”.
  4. Klik på “Filtype”, og vælg “PDF”.
  5. Klik “Gem”.

 

Det første, du gør, er at åbne det Word-dokument, som du gerne vil lave om til PDF.

 

Trin 1: Klik på “Filer” oppe i venstre hjørne

Når du har åbnet Microsoft Word-dokumentet, går du op i værktøjsbjælken i toppen af Word-dokumentet, og klikker på “Filer” yderst til venstre.

 

Trin 2: Vælg da “Gem som”.

Derefter skal du vælge “Gem som”, hvorefter du får mulighed for at bestemme, både hvor på din computer din fil skal gemmes, og i hvilket format den skal gemmes.

 

Trin 3: Vælg, hvor din PDF skal ligge på computeren, og definer dit “Filnavn”

Du vælger, hvor du gerne vil gemme din fil og giver filen et navn i skrivefeltet.

 

Trin 4: Klik på “Filtype”, og vælg “PDF”.

Lige nedenunder skrivefeltet finder du et andet felt. Det er i dette felt, du kan bestemme dokumentets format. Helt ude i feltets højre hjørne vil du se en lille nedadrettet pil, som du skal klikke på. Når du klikker på knappen, vil du få mulighed for at vælge det filformat, som du ønsker. Vælg “PDF”.

 

Trin 5: Klik “Gem”

Klik derefter på “Gem”. Dette trin er meget vigtigt, for hvis du ikke vælger “PDF”, vil Word blot gemme dit dokument i formatet docx.

 

Nu har du konverteret dit Word-dokument til PDF-format.

 

Sådan konverterer du din PDF-fil til Word

Hvis du gemmer en fil som PDF, kan du ikke redigere i den. Derfor kan det være nødvendigt at konvertere en PDF-fil til Word.

 

Start med at åbne Word på din computer. Du skal ikke åbne et Word-dokument, men derimod åbne din Word-startside. Det gør du ved at åbne Word via programikonet i stedet for via et dokument.

 

Herefter finder du den PDF, du ønsker at åbne i Word, i filoversigten på din computer. Placer musen på filen, hold musen inde, og træk nu PDF-filen over i din Word-startside og slip. Når du har gjort det, vil der dukke en informationsboks op, hvor der står, at din PDF-fil nu vil blive konverteret til et Word-dokument. Tryk “OK”, og efter lidt tid vil din PDF-fil være omdannet til et Word-dokument.

 

Hvis din PDF-fil er meget stor, eller hvis der er mange billeder, kan det tage længere tid at konvertere den. Du kan også risikere, at layoutet har ændret sig smule under konverteringen.

 

Med bogmærker kan du nemt finde rundt i din PDF-fil

 

Når du læser en stor PDF-fil i Adobe Acrobat Reader, kan det hurtigt blive besværligt at scrolle frem og tilbage for at finde den information, du skal bruge. Heldigvis er der en måde, hvorpå du i Adobe Acrobat Reader kan navigere rundt i din PDF-fil. Den metode kaldes for bogmærker.

 

En metode til at indsætte bogmærker i din PDF-fil

 

Når du skriver dit Word-dokument, kan du bruge Words overskriftsfunktion til at lave bogmærker. Du skal markere din hovedoverskrift og gå op i værktøjslinjen og klikke på “Hjem”. Du skal nu vælge “Overskrift 1” på midten af værktøjslinjen. Hvis du har underoverskrifter eller under-underoverskrifter, skal du vælge henholdsvis “Overskrift 2” og “Overskrift 3”.

 

Når du skal konvertere Word-dokumentet til PDF, går du op i “Filer”, trykker på “Gem som” og vælger at gemme filen som en PDF. Men inden du gemmer, skal du trykke på knappen “Indstillinger”. Når du gør det, dukker der en boks op, hvor du kan vælge at krydse af i boksen “Opret bogmærke ved hjælp af:” og derefter “Overskrifter”. Tryk “OK” og derefter “Gem”. Sådan konverteres PDF altså, så du får bogmærker, og når du åbner Adobe Acrobat Reader, kan du nemt og hurtigt hoppe rundt mellem tekstens overskrifter.

 

Word kurser

 

Bliv skarp i brugen af Microsoft Word. Tilmeld dig et kursus i Word nær dig eller prøv vores undervisningsforløb i Word som e-læring.

 

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video