Kørselsregnskab Excel Skabelon

Hvordan laver man et kørselsregnskab i Excel?

Sådan holder du styr på dit kørselsregnskab i Excel

Hvis du som privatperson eller som ansat i en virksomhed skal holde styr på din kørsel i et kørselsregnskab, skal du læse med her.

Med en gratis skabelon kan du holde et elektronisk kørselsregnskab i Excel. Det er slet ikke så svært, som det måske lyder, og i denne artikel viser vi dig, hvordan du hurtigt kommer i gang.

Én af grundene til at have et kørselsregnskab i Excel kan være, at du gerne vil have kørselsfradrag fra SKAT. En anden kan være, at du som ansat har adgang til en virksomhedsbetalt bil. I begge tilfælde er det vigtigt, at du har dokumentation for, hvor mange kilometer du kører på dine ture.

Forskellige Excel-skabeloner til at holde styr på dit kørselsforbrug

Du kan nemt oprette din egen, automatiske kørebog eller mileage book ved at benytte et Excel-skema designet til kørselsregnskaber. En gratis template gør det nemt at holde styr på din kørsel, så du altid har dokumentation for dine ture. Det er vigtigt!

Når du leder efter en skabelon til kørselsregnskab, er der nogle templates, der er egnede til privatbrug og andre til erhvervsmæssig kørsel: Hvis du skal have kørselsfradrag som privatperson, er der skemaer, der er egnede til dokumentation. Hvis du derimod skal dokumentere køretider til dit firma, eller hvis du skal bruge et kørselsregnskab for selvstændige, skal du bruge et andet skema, fordi der er andre krav til kørselsregnskab.

Inden du går i gang med at finde en passende Excel skabelon til dit kørsels regnskab, så se lige satser og krav for kørslen herunder.

Skattefri kørselsgodtgørelse – erhvervsmæssig kørselsgodtgørelse

Hvis du kører i egen bil i forbindelse med udførelsen af dit arbejde, har du ret til en godtgørelse som er skattefri. Når der skal udbetales skattefri penge for kørsel er der en række krav der skal opfyldes.

Din opgørelse skal indeholde følgende informationer:

  • Navn, Adresse samt Cpr. nr.
  • Rejsens/kørslens erhvervsmæssige formål
  • Dato for kørslen
  • Antal kørte kilometer
  • De anvendte satser
  • Beregningen af godtgørelsen

Den skattefrie godtgørelse vil blive udbetalt sammen med din løn og stå anført på din lønseddel.

Satser for skattefri kørselsgodtgørelse

Herunder ser du satserne som skal bruges ved udregning af skattefri kørselsgodtgørelse:

2021 2020
Kørsel (bil/motorcykel) op til og med 20.000 km./år 3,44 kr./km 3,52 kr./km
Kørsel (bil/motorcykel) ud over 20.000 km./år 1,90 kr./km 1,96 kr./km
Kørsel på egen cykel/knallert/EU-knallert 0,54 kr./km 0,54 kr./km

Kørselsfradrag – Befordringsfradrag

Du kan få et befordringsfradrag eller kørselsfradrag, som det også kaldes, når du kører frem og tilbage mellem din bopæl og din arbejdsplads, kan du få kørselsfradrag. Dette fradrag har ikke noget med din virksomhed at gøre, men er et anliggende mellem SKAT og dig.

Kørselsfradraget udbetales hvis følgende forudsætninger er opfyldt:

  • Du har mere end 24 km frem og tilbage mellem bopæl og arbejde. Dvs. at hvis du har 25 km til arbejde, og 25 km hjem, så giver det 50 km i alt t/r. Herfra fratrækkes 24 km, som betyder at du får fradrag for 26 km.
  • Din transport ikke er betalt af din arbejdsgiver som skattefrit godtgørelse eller med firmabil.

Det er muligt at indhente kørselsfradrag fra alle typer lønnet arbejde. Det vil blandt andet også sige studiejobs og job med løntilskud.

Har du fx. skiftet arbejdsplads, så brug Skat.dk´s 12 trins guide til at sikre at din forskudsopgørelse er rettet til. Så er du sikker på at dit fradrag er korrekt ellers risikere du et “skattesmæk” på din årsopgørelse

Satser for befordringsfradrag i 2021 og 2020

Transport pr. dag 2021 2020
0-24 km Ingen fradrag Ingen fradrag
25-120 km 1,90 kr./km 1,96 kr./km
Over 120 km 0,95 kr./km* 0,98 kr./km*

* læs særlige regler for udkantskommuner på www.skat.dk/kørselsfradrag

Satser over bro i 2020 og 2021

Bro Transportmiddel  Ekstra fradrag pr. tur 
Storebæltsbroen Bil/motorcykel 110 kr.
Tog/offentlig transport 15 kr.
Øresundsbroen Bil/motorcykel 50 kr.
Tog/offentlig transport 8 kr.
Kronprinsese Marys Bro Bil 12 kr.

Hold styr på din kørsel med det rette skema til kørselsregnskab for dig

Når du skal i gang med at udarbejde dit kørselsregnskab, starter du med at åbne et Excel på din computer, i venstre hjørne skal du klikke på “Filer”

Så trykker du på ”Ny” oppe i venstre hjørne under ”Startside”. Her får du mulighed for at vælge mellem en række templates. Kan du ikke finde en skabelon til kørselsregnskab, der passer til dig, kan du søge efter endnu flere templates.

Step 1 i oprettelsen af Kørselregnskab

 

Hvis du søger på ”Rejse”, ”Kørsel” eller “Kørebog”, kommer der skabeloner til kørselsudgifter frem. Så snart du finder en, du synes om, marker du den.

Find skabelonen

Derefter trykker du på ”Opret” for at downloade skabelonen i et regneark.

Når du har downloadet din skabelon til kørselsregnskab, kan du udfylde den med relevante oplysninger, husk at definere korrekte satser mv.

Sådan bruger du dit kørselsregnskab i Excel i praksis

Det er naturligvis vigtigt at du tester din skabelon til kørselsregnskabet, og Når du føler dig tryg ved skabelonen, er du klar til at bruge dit nye kørselsregnskab.

For at få præcise tal til dit skema til kørselsregnskab er det en rigtig god ide at notere dine kørte kilometer ved af aflæse kilometerstanden før og efter kørslen. Når du er færdig med din rute fra A til B, skal du notere de relevante tal i skemaet, så du ikke glemmer dem.

Husk på, at får skattefri kørselsgodtgørelse, ikke er det samme som rejsegodtgørelse med betalt kost og logi etc.

Sådan bliver du endnu bedre til Excel

I denne artikel har vi givet en guide til, hvordan du kan bruge et Excel-skema til at få styr på dine kørselsudgifter. Hvis du gerne vil blive endnu bedre til Excel, kan du tilmelde dig vores populære Excel-kursus eller vores E-learning i Excel

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video