Hvad er Excel? Få svaret her

pointing-on-laptop

Det mest udbredte regnearksprogram

Excel er uden sammenligning det mest udbredte regnearksprogram, men mange spørger sig selv: Hvad er Excel?
Excel kan bruges til tal og data behandling, Lige fra budget beregninger, forecast, salgsstatistikker, regnskaber, rapporter, eller bare helt almindelige talopstillinger.

Excel bruges i dag af alle typer virksomheder store som små, og er udviklet af Microsoft.

Hvad bruges Excel til?

Excel kan bruges til at analysere store datamængder og bearbejde data som kan være indtastet manuelt, eller ofte importeret fra et andet program.

Et Excel regneark bruges også ofte til at opstille data på en let og overskuelig måde, herunder kan du se en tal række blive visualiseret med minidiagrammer.

Minidiagrammer i Excel

Som ordet Betinget formatering siger, er der betingelser tilstede for at ikonerne lægges på tallene, og skulle tallene ændre sig, kan ikonerne også ændre sig.

Betinget formatering med Ikoner i Excel

Med tiden er der udviklet og tilkommet mange muligheder i de nyeste Excel versioner, hvoraf Power BI og PowerPivot er redskaber som først er kommet til i de senere versioner 2013 og frem.

Excel historie

Den første version af Excel, som vi lidt kan genkende i dag udkom i 1995 sammen med Office 95, og fik navnet Excel 95.

Derefter fulgte versioner 97, 2000, 2002, 2003, 2007, 2010, 2013, 2016, 2019, alle versioner udviklet til anvendelse på PC.

Excel er også udviklet til Mac, og trods store forskellige i udseende er de nyeste versioner af Excel til MAC og PC meget identiske.

I takt med nye versioner, er nye muligheder, forbedringer og funktioner kommet til. I Excel 2000 var det første gang Excel Pivottabeller så dagens lys, et fantastisk værktøj til analyse og arbejde med større datamængder.

I Excel 2010, og kraftigt videreudviklet i 2013 og 2016 versionerne kom Excel PowerPivot. PowerPivot er et tilføjelses program hvor du kan indsamle store data mængder fra forskellige kilder, og dermed lave hurtige analyser og let dele viden.

Brugerfladen Blev ved overgangen fra Excel 2003 til 2007 ændret radikalt, og konturerne til det vi kender i dag. Det startede i Excel 2007, hvor vi første gang blev introduceret til et bånd der mere eller mindre tilpassede sig vores arbejde i programmet.

Hvordan er et Excel regneark opbygget?

En Excel fil, hedder i Excel “sprog” en projektmappe, og en projektmappe indeholder X antal regneark, normalt er der tre regneark, som er placeret i bunden af skærmen i venstre side.

Det er muligt at indsætte yderligere og slette dem der ikke skal bruges. Et regneark består af kolonner og rækker, og hvor de krydser hinanden har vi celler, som alle har navne der referer til kolonne og række f.eks. C15

Herunder ser du en forklaring på bestanddelene i Excel

Excel forklaring

Jeg håber at denne beskrivelse har givet dig en bedre forståelse af, hvad Excel er og hvad det bruges til. Hvis du har spørgsmål etc. er du meget velkommen til at kontakte mig eller mine kollegaer på telefon 7026 0930.

Lær Excel på vores kurser

Vil du have tingene forklaret af en af vores eksperter i Excel, så kan vi tilbyde dig følgende kurser:

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få gode tips og tricks til, hvordan du kan optimere din brug af Excel og Microsoft 365. Du finder et link nederst på siden.

 

 

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil et tilbud på et solo kursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et solokursus til dig (og evt. 1 kollega).

Bestil et tilbud på et firmakursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et firmakursus for 3-12 personer fra din arbejdsplads.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video