Hvad er Excel? Få svaret her

Excel logo

Det mest udbredte regnearksprogram

Excel er uden sammenligning det mest udbredte regnearksprogram, men mange spørger sig selv: Hvad er Excel?
Excel kan bruges til tal- og databehandling, lige fra budgetberegninger, forecast, salgsstatistikker, regnskaber, rapporter eller bare helt almindelige talopstillinger.

Excel bruges i dag af alle typer virksomheder, store som små, og er udviklet af Microsoft.

Hvad bruges Excel til?

Excel kan bruges til at analysere store datamængder og bearbejde data, som enten kan være indtastet manuelt eller ofte importeret fra et andet program.

Et Excel-regneark bruges også ofte til at opstille data på en let og overskuelig måde. Herunder kan du se en talrække blive visualiseret med minidiagrammer.

Minidiagrammer i Excel

Som ordet “Betinget formatering” antyder, er der betingelser til stede for, at ikonerne lægges på tallene. Hvis tallene ændrer sig, kan ikonerne også ændre sig.

Betinget formatering med Ikoner i Excel

Med tiden er der udviklet og tilkommet mange muligheder i de nyeste Excel-versioner, hvoraf Power BI og PowerPivot er redskaber, som først er kommet til i de senere versioner fra 2013 og frem.

STYRK DINE EXCEL KOMPETENCER

Vi er specialister i Excel, og kan hjælpe dig til endnu mere nyttig viden om Excel​

Excels historie

Den første version af Excel, som vi i dag kan genkende, udkom i 1995 sammen med Office 95, og fik navnet Excel 95.

Derefter fulgte versionerne 97, 2000, 2002, 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 og 2019, alle udviklet til brug på PC.

Excel er også udviklet til Mac, og selvom der er store forskelle i udseendet, er de nyeste versioner af Excel til Mac og PC meget ens.

I takt med de nye versioner er der kommet nye muligheder, forbedringer og funktioner til. I Excel 2000 så Excel Pivottabeller dagens lys for første gang. Det er et fantastisk værktøj til analyse og arbejde med større datamængder.

I Excel 2010 blev Excel PowerPivot introduceret, og det blev kraftigt videreudviklet i 2013 og 2016 versionerne. PowerPivot er et tilføjelsesprogram, hvor du kan indsamle store data mængder fra forskellige kilder og dermed lave hurtige analyser og nemt dele viden.

Brugerfladen blev radikalt ændret ved overgangen fra Excel 2003 til 2007, og der er den kontur, vi kender i dag. Det startede i Excel 2007, hvor vi første gang blev introduceret til et bånd, der mere eller mindre tilpassede sig vores arbejde i programmet.

Hvordan er et Excel regneark opbygget?

En Excel-fil, kaldes i Excel “sprog” en projektmappe, og en projektmappe indeholder et antal regneark. Normalt er der tre regneark, som er placeret i bunden af skærmen i venstre side.

Det er muligt at indsætte yderligere regneark og slette dem, der ikke skal bruges. Et regneark består af kolonner og rækker, og hvor de krydser hinanden, har vi celler. Alle celler har navne, der refererer til kolonne og række, f.eks. C15

Herunder ser du en forklaring på bestanddelene i Excel.

Her ser du en forklaring på Excel skærmbilledet

Jeg håber, at denne beskrivelse har givet dig en bedre forståelse af, hvad Excel er, og hvad det bruges til. Hvis du har spørgsmål osv., er du meget velkommen til at kontakte mig eller mine kolleger på telefon 7026 0930.

Lær Excel på vores kurser

Vil du have tingene forklaret af en af vores eksperter i Excel, så kan vi tilbyde dig følgende kurser:

 

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få gode tips og tricks til, hvordan du kan optimere din brug af Excel og Microsoft 365. Du finder et link nederst på siden.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Bestil et tilbud på et solo kursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et solokursus til dig (og evt. 1 kollega).

Bestil et tilbud på et firmakursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et firmakursus for 3-12 personer fra din arbejdsplads.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.