Hvad er digitalisering

Abstract Internet digital technology concept server rack room background

Hvad er digitalisering? – eksempler på effektivisering

Digitalisering breder sig mere og mere. Men hvad er det? Her får du en konkret beskrivelse af begrebet og gode eksempler på værktøjer til formålet.

Hvad betyder digitalisering?

Digitalisering indebærer digital transformation, hvor man eksempelvis kan automatisere arbejdsprocesser og forretningsgange på en arbejdsplads. Det handler om at erstatte tidskrævende og manuelle arbejdsprocesser med teknologier, der kan forenkle opgaven, effektivisere arbejdsbyrden og forbedre ydeevnen.

Målet med digitalisering er derfor at spare tid og i sidste ende penge ved at anvende digitale værktøjer. Digitalisering og digital transformation er en langsigtet strategi, der sigter mod at optimere og udvikle virksomheder samt skabe nye arbejdspladser og vækst.

Digitalisering i virksomheder

Det siger sig selv at digitalisering især er relevant for virksomheder, der er interesserede i at være fremme på markedet, at arbejde effektivt og spare penge på produktion og arbejdsprocesser.

Men hvordan kan digitalisering helt konkret komme virksomheder til gode, og hvad er eventuelle udfordringer i implementeringen automatisering, man skal være opmærksom på?

5 gode grunde til at digitalisere din virksomhed

1. Man undgår at blive overhalet af konkurrenter, der vælger at implementere digitalisering i deres forretning. Digitalisering er efterhånden et vilkår i erhvervslivet, hvis man vil følge med.

2. Data er guld i nutidens forretning. Digitalisering af virksomheder skaber først og fremmest mere nyttig data, og desuden bedre indblik i og kontrol over eksisterende data.

3. Man undgår unødvendig spildtid og kan mere konstruktivt og effektivt udnytte medarbejdernes dyrebare arbejdskraft. Produktiviteten i en virksomhed stiger simpelthen med digitaliseringen, og det skaber mere salg, vækst og velfærd.

4. I direkte sammenhæng med grund nr. 3, betyder formindsket spildtid også, at de ansatte kan fokusere på deres kerneydelser og dygtiggøre sig endnu mere indenfor deres mest afgørende arbejdsopgaver. Det kan desuden skabe mere tid til vigtige ting som kundepleje.

5. Elektronisk dokumentation er den bedste måde at opbevare vigtige fakturaer, bilag, kvitteringer m.m. Derfor er en digitalisering af bogføring en mere sikker vej for virksomheder. Fysisk dokumentation falmer og bliver lettere væk.

Én vigtig udfordring, når din virksomhed skal digitaliseres

Det er vigtigt at prioritere grundig oplæring og træning af de ansatte, så den nye digitalisering hurtigere og bedre implementeres i virksomheden. Dette er nemmere i en lille virksomhed, og det er tid og ressourcer man skal huske at medregne, når man indfører nye systemer, processer og teknologier i virksomheden.

Det hænder at virksomheder tror at digitalisering er færdig, når de digitaliserede løsningerne på virksomhedens forretningsmæssige problemer er fundet, diskuteret og implementeret. Men virkningen af dem vil aldrig tilfredsstille, hvis medarbejdere ikke trænes tilstrækkeligt i at benytte de nye redskaber.

Eksempler på digitalisering

For at tydeliggøre virkningen og resultaterne af digitalisering, kommer der her 3 eksempler på, hvordan effektiv digitalisering kunne se ud.

1. Bookingsystem på restaurant

Et eksempel på digitalisering i praksis er implementeringen af et online bookingsystem på en restaurant. Ved at automatisere bookingsystemet kan restaurantejerne spare tid og ressourcer på at administrere reservationer manuelt. Samtidig kan kunderne nu nemt og bekvemt booke bord online, hvilket øger deres tilfredshed og sandsynligheden for gentagne besøg. Dette er blot et af mange eksempler på, hvordan digitalisering kan effektivisere og optimere arbejdsprocesserne i en virksomhed.

2. Faktureringssystem i enhver virksomhed

Et andet eksempel på digitalisering kunne være implementeringen af et elektronisk faktureringssystem, der gør det lettere at følge med i betalinger og fakturaer i en virksomhed. Dette vil ikke blot spare tid og ressourcer, men også øge præcisionen og kvaliteten af arbejdet.

3. Sociale medier

Sidste eksempel er et element der er næsten umuligt for virksomheder at undgå i dag. Kunderne forventer simpelthen adgang til en virksomheds profil på sociale medier. Det stiller store krav til virksomheden at være til rådighed på sociale medier, det kan digitalisering også have betydning for. Man kan for eksempel automatisere svar.

Skabeloner, der effektiviserer

Hos Officekursus bidrager vi til digitalisering og effektivisering ved at skabe gode og brugbare skabeloner til tjenester som Word og Excel, så arbejdsprocesser effektiviseres.

Det drejer sig om skabeloner som bl.a. fakturaer, lønsedler, diagrammer, kalendere, nyhedsbreve, stillingsbeskrivelser, ansøgninger mv. Læs meget mere om vores gratis Excel skabeloner her.

Har du brug for hjælp?

Ønsker du at optimere din virksomheds arbejdsprocesser med digitalisering og automatisering?

Hos Officekursus har vi et hav af kurser og online kurser, der lærer dig at drive virksomhed med digitale værktøjer. På kurserne viser vi dig rundt i både ny og ældre teknologi inden for digitale værtøjer og effektivisering af virksomheder.

Vi har også en række dygtige konsulenter, der ligger inde med dyrebar information, for dig der driver virksomhed. For eksempel har vi dygtige Python konsulenter, der kan sætte dig ind i det populære programmeringssprog.

Se også: Python konsulent: Få hjælp til at effektivisere din virksomheds arbejdsgange

Du kan læse mere om vores online kurser her og bestille en konsulentydelse her.

Du er også altid velkommen til at ringe til os på 7026 0930.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Bestil et tilbud på et solo kursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et solokursus til dig (og evt. 1 kollega).

Bestil et tilbud på et firmakursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et firmakursus for 3-12 personer fra din arbejdsplads.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.