Beregning af Skattefri rejsegodtgørelse i Excel

Sådan beregner du skattefri rejsegodtgørelse (Diæter) i Excel

Er du på rejse over 24 timer i forbindelse med dit arbejde, er der mulighed for at få udbetalt skattefri rejsegodtgørelse kan din arbejdsgiver kan vælge at udbetale skattefri rejsegodtgørelse til kost, logi og småfornødenheder. Rejsegodtgørelse udbetales skattefrit efter standardsatser. Dette kaldes også for diæter.

Rejsegodtgørelse til Lønmodtagere, kan udbetales af arbejdsgiveren når afstanden mellem den sædvanlige bopæl og et midlertidigt arbejdssted ikke gør det muligt at overnatte på den sædvanlige bopæl. Den skattefri rejsegodtgørelse kan enten udbetales efter regning eller efter standardsatserne for skattefri rejsegodtgørelse.

Der vil kunne udbetales skattefri rejsegodtgørelse, hvad enten der rejses til et midlertidigt arbejdssted i Danmark eller i udlandet. eneste betingelse er, at rejsen skal vare min. i 24 timer.

Ud over den skattefri rejsegodtgørelse vil der også – hvis betingelserne herfor er opfyldt – kunne udbetales Skattefri Kørselsgodtgørelse i forbindelse med rejsen til det midlertidige arbejdssted.

Skattefri rejsegodtgørelse udbetalt efter regning/bilag

Når du har været på rejse i over 24 timer, kan du vælge at godtgjort dine udgifter efter regning. Det forudsætter dog at du afleverer kvitteringer mv. til dinarbejdsgiver for de udgifter du har haft på rejsen.

Afholdes udgifterne efter regning, kan din arbejdsgiver derudover skattefrit udbetale 25% af standardsatsen for kost og småfornødenheder pr. døgn, hvilket i 2021 satser svarer til 133,- kr.

Satser for Skattefri rejsegodtgørelse efter standardsatser

Satser pr. døgn 2020 2021
Standardsats for fortæring pr. døgn ved rejse over 24 timer 521,00 kr. 532,00 kr.
Timesats på hjemrejsedage 21,70 kr. 22,16 kr.
25%-godtgørelse til småfornødenheder 130,25 kr. 133,00kr.
Standardsats for Logi (ved hele døgn) 223,00 kr. 228,00 kr.

Godtgørelsessatsen for udgifter til kost og småfornødenheder på 532,00 kr. (2021 sats), reduceres med henholdsvis 15 % for fri morgenmad, 30% for fri frokost og 30% for fri middag.
Dvs. at hvis der er fri kost, så er der 25% tilbage som du kan få udbetalt til småfornødenheder, din arbejdsgiver er dog ikke pligtig til at udbetale dem

 

Download Skabelon til Beregning af Skattefri rejsegodtgørelse

TEst af denne tekst, hvad sker der når denne bruges?
Download Gratis her

Send download link to:

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video