Hvad er VBA Programmering?

Hvad er VBA?

VBA er en forkortelsen for Visual Basic for Applications og er et programmerings- og makrosprog. Visuel basic er et fælleprogrammeringssprog til Office-programmerne, indeholdende applikationsafhængige koder til de enkelte Office programmer. I dette blog indlæg svarer vi på dit spørgsmål om hvad er VBA Programmering?

VBA i Excel, Word, Outlook

VBA kan bruges i de fleste Microsoft Office programmer som Excel, Word, Outlook mfl. Det betyder at du kan lave din egen VBA kode i f.eks. Excel. 

Hvis du er interesseret i at vide meres om VBA i Excel, kan du tage et Excel VBA Kursus 

Hvorfor vælge VBA programmering?

Grunden til man ønsker at programmere et office-produkt er normalt fordi programmet skal udføre noget den ikke kan som standard, eller gøre tingene på et smartere og hurtigere måde. 

Måske har du prøvet at oprette meget komplekse beregninger, som kan være svære at holde styr på. Det kunne løses med VBA-programmering, hvor beregningsfunktionen består af ét navn med tilhørende argumenter og resten foregår bagved, dvs. løst med programmeringskode. Det gør brugen af beregningen meget mere enkelte for brugeren, og du er sikker på at det virker rigtig hver gang, og oftest afvikles beregningen meget hurtigere. 

De fleste opgaver der løses med programmering, er ofte af en noget mere kompleks karakter. For eksempel vises der en dialog boks til brugeren, som skal klikke sig frem til nogle valg, og måske også udfylde nogle felter. Herefter sørger programmer for at søge efter data ud fra et eller flere kriterier, blandt en større datakilde, som kan være ét eller flere ark, eller sågar mange filer, for at fremvise ønskede data/beregningsresultater. 

Der eksister uendelige mange problemstillinger som kan løses med VBA for Excel.  

Eksempel på VBA kode

Herunder giver jeg dig et lille indtryk af hvad VBA-kode er. Det er et simplificeret eksempel, som kan løses uden programmering. Koden løber en række data igennem, indtil den møder en tom rækker. Hvis et kriterie, som er et produktnavn, er i den aktuelle række for en forudbestemt kolonne, skal hele rækken kopieres over på et andet ark. Så løsningen er en slags filtreringsfunktion. 

Eksempel på løsning der skal kodes med VBA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan ser VBA koden ud 

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video