Excel årshjul – Download gratis skabelon (2024)

Excel årshjul 2024

Et årshjul er en visuel præsentation af et års aktiviteter, der er organiseret i forskellige tidsperioder, typisk måneder eller uger. Det er et effektivt planlægningsværktøj, der gør det muligt for virksomhedsejere og kursusdeltagere at få et hurtigt overblik over kommende aktiviteter i løbet af året.

Et årshjul er visuelt som at have hele året rullet ud foran dig. Den cirkulære form giver dig mulighed for at se sammenhænge og overlap mellem aktiviteter på en intuitiv måde. Det gør det nemt at identificere mønstre og potentielle udfordringer i planlægningen.

I dette indlæg får du en guide til, hvordan du bruger et årshjul, og desuden får du en helt gratis årshjul skabelon til Excel, så du lynhurtigt kan komme i gang.

Download vores gratis årshjul skabelon her

Vi har lavet en årshjul skabelon til Excel, der nemt kan tilpasses dine specifikke behov.  Denne template vil hjælpe dig med at indtaste og organisere de forskellige aktiviteter på de rigtige tidspunkter, hvilket gør det nemt at se, hvornår tingene skal ske, og om der er eventuelle konflikter eller overlap.

Gratis Årshjul i Excel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt vores gratis Årshjul lavet i Excel.

Vi har gjort det nemt for dig og lavet en færdig skabelon til årshjul i et Solstråle diagram, som du kan downloade og påføre dine egne data. Det er nemt og enkelt.

Sådan bruger du årshjulet

Når du har downloadet skabelonen til årshjulet i Excel, skal du blot indtaste dine opgaver i skemaet som anvist, og så vil årshjulet automatisk tilpasse sig dine data. På den måde sparer du masser af tid og yder en minimal indsats.

Excel giver dig fleksibiliteten til at tilføje flere felter i samme måned, arbejde med fordelingerne og ændre i farver. Det gør det nemt at skelne mellem forskellige typer af begivenheder eller afdelinger.

Desuden kan du tilføje noter ved hver begivenhed eller berige med ekstra detaljer. Det gør dit årshjul til en mere omfattende ressource og et komplet planlægningsværktøj.

Det er vigtigt at huske at nøglen til at oprette et professionelt, funktionelt og effektivt årshjul, ligger i opbygningens enkelhed og klarhed. Så hold det simpelt, så det er overskueligt og let at forstå for alle.

Undervejs kan du rette alt det du vil i årshjulet, og alle dine ændringer foregår live.

5 simple trin til at komme i gang med årshjulet

 1. Vælg fanen “årshjul”
 2. Skrive dine kvartalsopgaver ind i celle B4:E4. Kvartalsopgaverne vil blive vist i årshjulets 1. niveau.
 3. Skriv dine månedsopgaver ind i celle C7:E18. Månedsopgaverne bliver vist i årshjulets 3. niveau. Du kan selv styre udseendet af det 3. niveau.
 4. Hvis du gerne vil have at årshjulet skal være en lukket cirkel, hvor der er tomme felter, hvis der ikke er en opgave, skal du sætte et mellemrum i de celler, du ikke udfylder.
 5. Hvis du gerne vil have, at årshjulet kun viser de felter, hvor der er opgaver, sletter du indholdet i de celler, du ikke bruger, og undlader mellemrum.

3 fordele ved et årshjul

Et årshjul har mange fordele, der gør det til et effektivt redskab til planlægning. Her er tre vigtige fordele:

 1. Overblik: Den visuelt cirkulære form på et årshjul giver et hurtigt og nemt overblik over alle kommende aktiviteter i løbet af året. Derfor kan du tydeligt se, hvornår tingene skal ske, og hvis der er overlap eller konflikter mellem forskellige aktiviteter.

 2. Tilpasning: fordi vores skabelon er automatisk, kan du så let som ingenting tilpasse årshjulet til din årsplan. Du kan også tilføje flere felter i samme måned eller arbejde med farver for at skelne mellem forskellige typer af begivenheder eller afdelinger.

 3. Langsigtet planlægning: Et årshjul er ideelt til at skabe en langsigtet planlægning. Ved at se hele året på én gang, kan du identificere vigtige milepæle, deadlines og begivenheder i god tid. Dette giver dig mulighed for at forberede dig ordentligt og sikre, at du har de nødvendige ting klar.

De bedste eksempler på typer af årshjul

Der findes mange eksempler på planlægning, hvor et årshjul er brugbart. Vi nævner et par stykker her, som du måske kan finde inspiration i:

 1. Projektplanlægning: Brug årshjulet til at planlægge og organisere dine projekter i løbet af året. Indtast de vigtigste milepæle og deadlines for hvert projekt, og få et overskueligt visuelt overblik over, hvordan de forskellige projekter overlapper hinanden. Dette hjælper med at undgå forsinkelser og sikrer, at alle projekter kører smidigt
 2. Marketingkampagner: Planlæg dine marketingaktiviteter ved hjælp af årshjulet. Indtast lanceringen af ​​nye produkter, annonceringskampagner, messer og andre marketingbegivenheder. Dette hjælper dig med at sikre en ensartet og koordineret markedsføringsstrategi og undgå overlap eller konflikter mellem forskellige kampagner.

 3. Personaleplanlægning: Brug årshjulet til at planlægge og organisere dine medarbejderes arbejdsplaner i løbet af året. Indtast ferieperioder, træningsbegivenheder, vigtige møder og andre relevante aktiviteter. Dette hjælper med at sikre, at der altid er tilstrækkeligt med personale til rådighed, og at alle vigtige begivenheder planlægges korrekt.

 4. Effektiv ressourcestyring: Ved at bruge et årshjul kan du også effektivt håndtere dine ressourcer. I kan indtaste og planlægge ressourcer som personale, udstyr eller materialer i løbet af året. Dette hjælper jer med at sikre, at I altid har de nødvendige ressourcer til rådighed på de rigtige tidspunkter og undgår flaskehalse eller mangel på ressourcer.

 5. Påmindelsesfunktion: Udover at være et visuelt overblik over kommende aktiviteter, kan et årshjul også fungere som en påmindelse for dig og dit team. Du kan nemt tilføje påmindelser om vigtige datoer og begivenheder, så I aldrig glemmer dem. Dette er særligt nyttigt, når det kommer til deadlines for projekter, lanceringsdatoer og vigtige møder.

Bliv klogere på Excel med vores kurser

Foretrækker du at gennemskue Excels mange muligheder gennem undervisning, tilbyder vi nogle kurser, der måske er noget for dig og din arbejdsplads:

Fysiske Excel kurser

Fysiske kurser tilbyder vi både som firma-, solo- og åbne kurser. Du kan få udbytte af disse kurser på to måder: Enten kan du tilmelde dig vores åbne kurser, som vi holder løbende i de større byer i Danmark, eller ved at booke et kursus til afholdelse på din arbejdsplads. Læs mere om mulighederne for dit kursus her.

Online Excel kurser

Disse kurser foregår online, men i realtid. På den måde fungerer det som almindelig undervisning, hvor det er muligt at stille spørgsmål undervejs.
Læs mere om kurset her. 

E-learning Excel kurser

Disse kurser kan downloades og tages, når det passer dig. Kurserne er lavet af vores egne instruktører og indeholder videolektioner med tilhørende øvelser. Hvis du har spørgsmål undervejs, kan du altid ringe eller skrive til os.
Læs mere om kurset her.

Du kan også tilmelde dig vore nyhedsbrev, hvor du får gode tips og tricks til, hvordan du kan optimere din brug af Excel og Microsoft 365, eller kontakte os på info@officekursus.dk for mere info om kurserne.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Udfyld nedenstående oplysninger hvis du ønsker at modtage en e-mail med nyheder, tips og tricks i form af diverse video guides til Office pakkens programmer.

Bestil et tilbud på et solo kursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et solokursus til dig (og evt. 1 kollega).

Bestil et tilbud på et firmakursus

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud på et firmakursus for 3-12 personer fra din arbejdsplads.

Bestil tilbud på E-learning

Udfyld nedenstående formular, og vi vil vende tilbage med et tilbud på E-learning.

Afspil video

Spørg om kurset

Har du spørgsmål til et kursus, så kan du udfylde nedenstående, og vi vil hurtigt kontakte dig.

Tilmeld dig vores kursusagent

Er du klar på at deltage i et kursus med et par ugers varsel, så tilmeld dig vores Last minute tilbud – og få tilbud om kurser med op til 40% i rabat.

Tilbuddet som du modtager pr. mail, gælder for dig og dine kollegaer.

Udfyld nedenstående oplysninger, herefter holder vi dig orienteret pr. mail når der er restpladser på vores kurser.

Bestil et tilbud

Udfyld nedenstående oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt med et tilbud.